sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Dinero joven, dinero efectivo


="Young money, cash money", huudahti Soffakoira kun bongasi kympin maasta ja pomppi riemuissaan.


Tanaan lauantaina on KAKSI KUUKAUTTA TAYNNA! Aika rientaa ja viimeinen kolmannes starttaa. Toive: pliis ala mee niin nopeesti kun kaks ekaa.


Talla viikolla ollaan tehty vierailuja koulun kanssa erinaisiin paikkoihin. Tuli nahtya arabilinnaa ja sen parlamenttisalia, kirkkoja ja viela vahan lisaa kirkkoja.

Hassua kun mentiin kattoo tosi siistia linnaa, jossa oikee vallihaudat ja kaikkee ja sitte vietettiin koko aika istuen jossai salissa kuunnellen miten parlamentti siella toimii. Noh ehka selitys loyty siita etta kaikki meijan koulusta on vieraillu siella jo tuhannesti, mutta me oltais kaivattu enemman kunnon turistitoimintaa. Siella vietettiinkin elamamme yhdet tylsimmista kaksituntisista. Soffan pelasti osaksi tylsyydelta kuitenkin iphone ja tap the frog. Nalle ei loytanyt pelastusta vahtivien katseiden alta.


Lauantaiaamuna uni houkutteli enemman itse kutakin, mutta reippaina tyttoina me tietysti raahauduttiin taidehistorian ryhman kanssa kiertelemaan Zaragozan kirkkoja. Todellisuus ei ollu niin paha mita etukateen ajateltiin ja osattiin loytaa hauskojakin puolia toisaalta tylsistyttavista jutuista.



Bongattiin upea naky: San Miguel macbookkinsa kanssa kirkon alttaria koristamassa x) myontakaa teki vaa rohkeesti et silta toi nayttaa..



Zaragoza on oikein mukava kaupunki ja mita kauemmin taalla on niin sita ihanempia uusia paikkoja ja reitteja loytaa. Parhaimmat kaupat ja kahvilat usein onkin jossain piilossa ja helposti pelkkia paakatuja kulkiessa unohtaa sen todellisuuden, jonka huomaa kaantyessaan pikkukujille, eli sen miten iso kaupunki taa oikeasti on!

                                                              Soffa lahti vähä kävelylle



Soffasta on tullut nyt jo taysin jouluhullu ja jos se nakee joulupukin asuja kaupan ikkunassa tai sille sanoo pelkastaan jouluvalot niin se sekoaa ja alkaa innoissaa huutaa "missa, missa". Se on jo ostanu sen pikkusiskolle joululahjan ja silla on jo joulukalenteri. Sen mielesta nyt jo pitas olla enemman joulutunnelmaa ja se toivoo lunta. Se kuulemma alottaa joulun juhlimisen jo joulukuun ekana paivana...sita ootellessa :D




Aijemmin kommentoitiin, etta ei varmaan lisaa vapaapaivii oo tulossa mutta kappas tallakin viikolla saatiin yhdesta nauttia kun oltiin kapinallisia eika menty kouluun kun oli koko maassa lakko ja illalla mielenosotus. Ennen ei oltu kumpikaan kayty mielenosotuksessa joten paatettiin menna tsekkaa seki ekaa kertaa. Eihan siina iha hauska kokemus oli...kaveltiin vaan hullun ison vakimassan kanssa ja siella liput ja kyltit heilu. Taalla ei ilmeisesti mitaan suurempia konflikteja ollu poliisien kanssa, mutta illalla telkkarista nahtiin, etta muualla Espanjassa kylla niita riitti ja oli jarkyttavaa katottavaa. Zaragozassa ei niin selvasti nay Espanjan huono tilanne, mutta hinnat on huomattavasti noussu (meillehan ne edelleen on halpoja) ja kaduilla tormaa yha useammin kerjalaisiin. Ja vaikka kuinka hauska insidejuttu meilla onkaan pummeista ketka nukkuu ibercajassa, niin se on valitettavan yleinen naky yolla.

                                                                          tämä kans

Tosiaan Twilightin viimesin osa tuli elokuviin ja molemmat kaytiin se kattomassa heti ekana paivana kun se tuli. Talla kertaa kuitenkin oltiin eri seurueissa ja molemmilla oli oikein hauska ilta. Sofia kavi kattomassa dubatun ja ma originaalin version. Tykattiin molemmat elokuvasta ja ite ainakin viela Suomessa aijon menna uuestaan kattomaan sen sipen kanssa, kuten kaytiin kattomassa eka osakin (yksi ja puoli kertaa). Oli hassua kun siella elokuvateatterissa oli ollu kilpailu, missa yritettiin ettia mahollisimman samannakosia henkiloita kun elokuvan paanayttelijat ja sitten ensi-illassa ne kilpailun voittajat oli siella seisomassa ja niitten kaa sai ottaa kuvia. Kilpailu tuotti tulosta Jacobin suhteen, Bella oli siedettava ja Edvard syvalta pohjamudista.Hoh Soffa ei tuota nahnyt ja nyt sita harmittaa. Soffa jatkoi viela leffan jalkeen hetken iltaa uusien kamujen, yhden luokkakamun ja sen kahen kamun kanssa puistossa ja vahan kavellen. Nalle jatkoi iltaa rupatellen seuralaisensa Louisen kanssa..joka valitettavasti lahtee jo 3 vk paasta:( hanta kylla jaamme ikavoimaan!

                                                                       in memories

Taalla ollessa oppii paljon hyodyllisia ja vahemman hyodyllisia asioita. Tanaan opin, etta ala jata ovea auki jos Samo on yksin kotona ja huoneessasi on taysillaan oleva roskakori. Opin myos, etta mun pitaa oppia tuntemaan omat sukkani, silla niiden tunnistaminen on tosi hankalaa kun asuu samassa talossa kahden lahes samanlaisia kayttavan kanssa. Ja lopuksi viela kaks TODELLA tarkeaa taitoa...

...taa on TARKEA. ALA KOSKAAN puhu miehille kadulla, joita et tunne. alaka koskaan varsinkaa paasta niita sisalle rappukaytavaan ja mee niitte kaa samaan hissiin. Soffa saa olla ilone et on viela hengissa ja puhtonen taman karmivan miehen kosketuksesta.

...toinen yhta tarkea. Kun Nalle sanoo yasta(=nonni) niin ala ylita tieta katsomatta tuleeko autoja. Toisen kerran Soffa saa olla ilonen, etta on viela hengissa, kun Nalle viimehetkella huutaa ja kiskasee takaisin.

Toisinsanoen melkein tapoin Soffan, mutta myos pelastin sen hengen. Siina hetkessa se ei viela tuntunu nii kauheelta, mutta jalkeenpain kun miettii miten lahella oli kaya jarkyttava onnettomuus niin tajuu miten pienesta kaikki on kiinni. Kliseinen, mutta oikein osuva ohje teille: huomisesta ei koskaan tiia, joten nauttikaa tasta hetkesta ja Joulun ajasta (t.soffatonttu joka juuri jarkyttyneena tuli meille ja koki
karmeita)!


Kaikkea sita sattuu ja tapahtuu. Aikasemmin viela harkittiin, etta tanaan lahettais, mutta jos nyt kuitenkin otetaan ihan rauhassa ja vietetaan mukava ilta ihan vaan kahdestaan meilla koska ei uskalleta lahtee ulos meijan talosta jos se mies oottaa Soffaa. vitsi vitsi...kaytava on jo tarkistettu.


 Nalle + loppumatkasta mukaantullut tapaturmamagneetti-Soffaa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti